2 Yöntem ile diş beyazlatma Taktikleri
Diş minesinin altındaki dentin dokusunun renk tonunun açılması işlemidir.Bu işleme “diş ağartma” da denir.Beyazlatma (ağartma) işlemi ile dişlerin yapısında oluşan renklenmeler silinebilir.Polisaj dediğimiz diştaşı temizliğinden sonra patla yapılan fırçalama işleminden farklı bir işlemdir.Beyazlatma işleminden önce detertraj (diş taşı temizliği) ve polisaj mutlaka yapılmalıdır.Beyazlatma işlemi dişin orijinal diş yapı ve rengi ortaya çıkarıldıktan sonra yapılmalıdır.
İki tip beyazlatma vardır.
1-Home (Ev) Tipi Beyazlatma:Bu tip beyazlatma işlemine walking breaching’de denir.Öncelikle hastaya uygun bir plak yapılır.Hasta beyazlatma jellerini bu plaklara yerleştirerek uygular.1 hafta uygulama süresi vardır.Ev tipi uygulamada incelikleri ve istenilen şekilde uygulama yapabilmek için doktor kontrolünde olmak gerekir.Hekim kontrolü olmadığında dişetlerine zarar verilebilir.
2-Ofis Tipi Lazerle Beyazlatma:Beyazlatma etkisi olan kimyasal ajanların hekim tarafından kullanılarak lazerle etki mekanizmasını aktif hale getirip diş renginin ağartılmasıdır.
Her ağza beyazlatma yapılamamalıdır.
Hamile,loğusa ve çocuk hastalarda uygulanmamalı.Çay,sigara ve kahve tüketimi çok olan hastalarda geri dönüşü olabileceği için çok dikkatli karar verilmelidir.
Beyazlatma sonrası özellikle ilk 1 hafta içinde çay,sigara,kahve tüketiminin, asitli ve renklendirici madde içeren yiyecek ve içeceklerin tüketiminin sıfır olması önemlidir.
Beyazlatma işleminin profesyonel uygulanması halinde diş mine yapısına zararı yoktur.Her diş renk tonuna uygun bir sonuç elde edilmektedir ve geri dönüşü yoktur.
Etki süresi 4-5 yıldır.
Lazerle beyazlatma süresi 1-2 saattir.
Beyazlatma işleminin kuron-köprü ve dolgu rengine bir etkisi yoktur.
Beyazlatma işleminden sonra kuron-köprü ve dolguların değiştirilmesi gerekir.
Yorumlar
Yorum Gönder